Kuntoutus


Tuki- ja liikuntaelinsairauksien tutkimisessa, hoidossa ja ennaltaehkäisyssä fyysinen harjoittelu näyttelee merkittävää roolia. Kuntoutussalimme johtoajatuksena on toteuttaa fysioterapeuttista harjoitusterapiaa, joka tähtää aktiivisen kuntoutumisen edistämiseen. Tavoitteellisen harjoitusohjelman laadinta perustuu aina asiakkaan huolelliseen tutkimiseen ja ongelmien kartoittamiseen.

Alkututkimuksen pohjalta luodaan yhdessä asiakkaan kanssa harjoitusterapian tavoitteet ja aikataulu, joiden avulla voidaan seurata kuntoutumisen edistymistä. Harjoittelu voidaan kohdistaa verenkiertoelimistön kunnon kohentamiseen, tuki- ja liikuntaelimistön toimintakyvyn parantamiseen ja esimerkiksi kipupotilaan oireiden helpottamiseen.
 
Fyysisen suorituskyvyn testit
Suoritamme myös fyysisen suorituskyvyn testejä mm. työ- ja toimintakyvyn arvioimiseksi sekä hengitys- ja verenkiertoelimistön kunnon mittaamiseksi. Testituloksia voidaan käyttää mm. seurattaessa kuntoutumisen edistymistä ja esimerkiksi osana työkyvyn arviointia.

Harjoitusohjelmien laadinta ja testaustoiminta tapahtuu Ergo-Selkäklinikalla aina alaan perehtyneen fysioterapeutin tai naprapaatin valvonnassa. Tarpeen vaatiessa teemme yhteistyötä eri alojen asiantuntijoiden kanssa luotettavan ja turvallisen lopputuloksen takaamiseksi.

Harjoitusterapia- ja testausasiakkainamme on runsaasti myös tavallisia ihmisiä ilman minkäänlaisia vaivoja ja oireita. Heidän tavoitteenaan on usein terveyden ja hyvänkunnon ylläpito. Lisäksi useat huippu-urheilijat käyttävät palveluitamme harjoittelunsa optimoimiseksi.

Lisätietoja:
OMT-fysioterapeutti Juha Hiltunen, 05-2197300
Fysioterapeutti-naprapaatti Markku Marjamäki